architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->


architectuur excursie Denemarken

2006-04-20


berichten uit ons bureaujournaal over dit project:

Responsieve Architectuur

09-maart-2017   (door:Daan Josee)
Tweemaal per jaar geven wij een gastcollege aan de studenten van de TU Delft.
Dit maal hebben we met hen gesproken over responsieve architectuur.
Hierin proberen we tot een betere maatvoering te komen van de instrumentele techniek. Die techniek vormt een belangrijke ondersteuning voor de architectuur in het behalen van een gezond en comfortabel verblijf. Die techniek kan efficiŽnter indien de architectuur in haar vormgeving bijdraagt aan de handhaving van de gradiŽnten in en om het gebouw. Daarvoor is veel kennis nodig van de bouwfysica van het bouwen en de biofysica van de mens. Bij een geÔnspireerde uitwerking kan de architectuur dan weer open zijn en behoeft het niet te worden ontworpen als een thermisch fort (de angst voor verlies).

 

Catch 25! feestelijke jubileumeditie Kunstenlab

18-november-2016   (door:Daan Josee)
Voor de feestelijke jubileumeditie heb ik als een van de 12 deelnemers een voordracht gehouden. De formule 20 plaatjes die 6 seconden blijven staan.
Mijn bijdrage bestond uit 20 geÔllustreerde kwatrijnen onder de titel: Dissipatiemachines, Architectuur en Hyperobjects. Het is een pleidooi voor een nieuwe weg voor duurzame architectuur.
Liefhebbers kunnen bij ons de transcriptie opvragen. 

Jon Kristinsson op IJslandse televisie

02-maart-2016   (door:Daan Josee )
Vanavond is er op de IJslandse televisie een uitzending gewijd aan leven en werk van Jon Kristinsson.
Parallel daaraan is er een interview gepubliceerd in Icelandic Design Center onder de naam: The Physics of Architecture - Jůn Kristinsson, pioneer in sustainable architecture.
Het artikel is ook in het engels te lezen. Zie bijgaande link. Aanbevolen aan eenieder die belangstelling heeft voor het heden en de toekomst van alles wat we nu duurzaam bouwen noemen.

 

Proces Architectuur

17-februari-2016   (door:Daan Josee)
Vandaag een college gegeven voor de studenten aan de TU Delft. In het kader van Architecture&sustainability gesproken over het architectonische ontwerp in relatie tot klimaatprocessen. We zien zien een gebouw als een statisch object. Om het gebouw bewoonbaar te maken vinden er echter veel processen in plaats. We kunnen gebouwontwerp en verblijfskwaliteit niet van elkaar scheiden omdat het twee fenomen zijn van het menselijk verblijf. Daarom een pleidooi gehouden voor een procesbenadering van architectuur en architectonisch ontwerpen.

 

Ecobouw lezing op 23 september

19-september-2014   (door:Daan Josee)
Op 23 september geven wij voor CRH een lezing in de -blue room- onder de titel:
-Over bindende en spreidende krachten en de betekenis ervan voor duurzame architectuur en productontwikkeling-
storyline:†
1. Inleiding.†Over de taak van de architect.
2. De wetten.†Spreiding is onze grootste zorg.
3. Case-study 1: De Zonneterp. Over de beginselen van wederkerigheid en kringlopen.
4. Over het gebouw als energieburcht. De angst voor verlies.
5. Case-study 2: Villa Flora. Over integraal ontwerpen, productontwikkeling, het slimme vouwen en het gebouw als communicerend vat.


 

Boek : Integrated sustainable design

24-september-2012   (door:Jon Kristinsson)
In samenwerinking met Prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen is een vernieuwde versie van het boek integraal ontwerpen uitgebracht. Ditmaal is de taal van het boek in Engels Het boek is online te bestellen bij vanstockum.nl

Beschrijving
Jůn Kristinsson (Reykjavik, 1936) is the godfather of sustainable building in the Netherlands and probably elsewhere in the world. Already in the 1970s and 1980s he invented and applied designs and technology that still to date are unequivocal in the built environment. With the completion of his masterpiece, Villa Flora (Venlo, 2012), Kristinsson again sets the benchmark for sustainable architecture. This abundantly illustrated book guides the reader through Jůn Kristinsson's vision, theory, technological innovations, plans for infrastructure and cities, ideas and of course his integrated sustainable design.

 

Film over Jon Kristinsson

15-oktober-2010
Jon Kristinsson Integraal ontwerpen:

een documentaire over Jon en de innovaties waarvan hij de grondlegger is.Documentary about Icelandic architect and inventor Jůn Kristinsson, Emeritus Professor of the Technical University Delft, who developed techniques to regain energy from ventilation air and to store heat in soil. More on www.kristinsson.nl. A film in development (2010) by Kris Kristinsson.


 


Toon meer berichten