architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->














Woonhuis voor Egbert de Boer en Tineke Roemeling

te Tynaarlo 1999

ontwerp: Daan Josee

In een bos rondom een zandwinningsplas mochten 10 woningen worden gerealiseerd onder de voorwaarde dat het bosachtige karakter en de bomen zoveel mogelijk zouden worden behouden. Het perceel waarop dit huis is gebouwd ligt aan de kopzijde van het meer en aan de rand van het bos met aansluitende akkers. Een tweelaagse woonkamer biedt uitzicht over de lengteas van het meer, de eetkamer is zo vormgegeven dat van uit drie vensters de drie verschillende landschappen kunnen worden ervaren: het bos, het meer en de akkers. De overige ruimten liggen spiraalsgewijs om de woonkamer geordend. Muuropeningen en smalle stroken glas zorgen ervoor dat de hoeken uit de ruimten worden gehaald waardoor het huis in beide asrichtingen doorkijkbaar is. De lichte kleur van het hoofdgebouw is omwikkeld met een muur in de kleur van de bosbodem, waardoor het gebouw voldoende verschilt van zijn omgeving en tegelijkertijd daar volledig in opgaat. De naar voren geplaatste garage begeleidt het pad naar de voordeur. Dit pad is uitgevoerd als een loper van roestige stalen rijplaten. De opdrachtgever heeft zelf de uitwerking en realisering van dit huis ter hand genomen en daarmee een grote verfijning en finesse behaald.