architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->


Wijkcentrum De Schakel

te Vleuten
i.o.v. de gemeente Utrecht

ontwerp: Daan Josee

De nieuwe Schakel vervangt een oud en ondoelmatig gebouw in het centrum van Vleuten. Het wordt ingebed in een omgeving met een sporthal, een school en een kerk. De school, de Schakel en de kerk sluiten gedrie?n een plein in. De geknikte vorm van het gebouw zorgt ervoor dat de verkavelingsrichtingen van de straat en de gebouwen mooi op elkaar aansluiten. Het nieuwe gebouw bestaat in hoofdlijnen uit twee helften: een zalendeel met een ingetogen karakter; en een foyerdeel met een feestelijk paviljoenachtig karakter. Het foyerdeel ligt met de beglaasde gevel aan het plein. Het beeld dat hier wordt opgeroepen is dat van een veranda en een orangerie. Tezamen met het hermetische karakter van de kerk vormt dit een fraai ensemble.


berichten uit ons bureaujournaal over dit project:

Opening De Schakel in Vleuten door Aleid Wolfsen

20-september-2008   (door:Daan Josee)
Vandaag, op 20 september, is wijkcentrum De Schakel in Vleuten door burgemeester Aleid Wolfsen feestelijk geopend. Je kon goed zien dat de inwoners er trots op waren dat de burgemeester tijd heeft gevonden om de openingshandeling te voltrekken. Ze hebben er dan ook twaalf jaar op moeten wachten, maar nu liepen ze er trots in rond.

 

Oplevering de Schakel in Vleuten

27-mei-2008   (door:Daan Josee)
Wijkcentrum De Schakel is opgeleverd. Het beloofd een intensief en druk gebruikt gebouw te gaan worden getuige het programma voor het komende seizoen. De beheerder en de gebruikers zijn trots op hun gebouw en in de buurt begint ook de waardering te komen voor deze nieuwe aanwinst in het centrum van Vleuten. 
Wijkcentrum De Schakel is opgeleverd. Het beloofd een intensief en druk gebruikt gebouw te gaan worden getuige het programma voor het komende seizoen. De beheerder en de gebruikers zijn trots op hun gebouw en in de buurt begint ook de waardering te komen voor deze nieuwe aanwinst in het centrum van Vleuten.

De Schakel in Vleuten nadert voltooiÔng

04-april-2008   (door:Daan Josee)
In het centrum van het dorp, juist om de hoek van woon/werkgebouw Dekker-Sterk, nadert cultureel centrum De Schakel haar voltooiÔng. Nog deze maand zal de opname voor de oplevering plaatsvinden.

 

1ste paal De Schakel Vleuten

22-mei-2007   (door:Daan Josee)
Vandaag 22 mei 2007 is de eerste paal geslagen voor de bouw van Sociaal Cultureel Centrum De Schakel in Vleuten.
Met deze plechtigheid is tevens het officiŽle startsein voor de aanvang van de bouw gegeven.

 

De Schakel Vleuten.

27-maart-2007   (door:Daan Josee)
Nadat de bouwvergunning in 2000 was afgegeven werd het stil rondom wijkcentrum De Schakel in Vleuten. Doordat Vleuten onder het bestuur van Utrecht kwam te vallen, is het dossier onderop de stapel gekomen. In 2004 werden de plannen weer opgepakt. Een afgeslankte versie van het 2000 plan werd aanbestedingsgereed gemaakt.
Nu is het zover dat met de uitvoering kan worden gestart.
Het doet ons plezier dat na zoveel tijd het gebouw toch in uitvoering wordt genomen. Het wordt een aanwinst voor de Vleutense gemeenschap. Bilthovens bouwbedrijf de Jong bv. gaat voor de uitvoering zorg dragen.

 


Toon meer berichten