architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->






Watervilla s in het Jeurlink

te Deventer 2003
i.o.v. Bemog Kampen

ontwerp: Daan Josee

Een bomenlaan en een waterloop uit het oorspronkelijke landschap zijn in de verkaveling opgenomen en uitgewerkt tot een ecologische zone. Langs deze zone zijn blokken met dubbele woonhuizen geplaatst.
Om symmetrie te vermijden en de privacy te vergroten, zijn de woningen in een blok verschillend uitgewerkt.
Het blok heeft een antraciete bakstenen mantel, waarin licht gekleurde geveldelen zijn ingelijst. Deze compositie wordt benadrukt door een helder wit stalen lijstwerk aan de kopzijden van de baksteenmuren.
Om volledig te profiteren van het uitzicht over de ecologische zone is de woonkamer op de eerste verdieping gesitueerd. Op de begane grond bevinden zich de berging, de entree en een tuinkamer, op de tweede de slaapkamers met badkamer.