architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->






Studie inpassing MFKC Deventer

te Deventer 2006
i.o.v. stichting Adhesie

ontwerp: Daan Josee

Voor het multifunctioneel kindercentrum in Deventer is een studie verricht naar de bebouwingsmogelijkheden op een driehoekige kavel nabij het Adhesieterrein. Om alle functies een plaats te geven is binnen de bestemmingsplankaders een verdiept terreinmodel in vier bouwlagen bedacht. Daarnaast is een model ontwikkelt dat maximaal gebruikt maakt van de terreinmogelijkheden en daardoor beduidend lager is. Daarvoor moet dan wel buiten de bebouwingvlek in het bestemmingsplan worden gebouwd. Alle verzorg-, opvang-, en onderwijsfuncties zijn in een verdiepte laagbouw ondergebracht. Op het dak daarvan wordt een tuin aangelegd, waarop, als een klein dorp, de logeerfuncties een plaats hebben gekregen. De gevel van de laagbouw is als een ceintuur om het gebouw gewikkeld, diverse patioís en lichthoven voorzien in een veelheid aan beschutte en overzichtelijke speelplaatsen.

berichten uit ons bureaujournaal over dit project:

Visiedocument MFKC Deventer

04-juli-2007   (door:Daan Josee)
Voor het multifunctioneel kindercentrum te Deventer werd vandaag het visiedocument afgerond.
Vanwege de kwetsbare omgeving is het gebouw geheel landschappelijk ingepast. Een centrale corridor, loodrecht op de gebouwbogen, verenigd de vier gebouwdelen tot een organisatie, waarover het landschap, in de vorm van vegetatiedaken, heenloopt. De ruimte tussen de gebouwdelen vormen beschutte patio's en buitenspeelplaatsen.

 


Toon meer berichten