architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->
Stiltecentrum San Luchesio

te Amsterdam 2002
i.o.v. 3de orde federatie Sint franciscus

ontwerp: Daan Josee

In het priesterhotel San Luchesio in Amsterdam is van een garage een stiltecentrum gemaakt.
Om de ruimte visueel ?stil? te maken, zijn ?nieuwe witte wanden voor de bestaande ?geplaatst zodat alle installatiedelen, zoals ?schakelaars, cv-leidingen en radiatoren onzichtbaar zijn.
Om de betrekkelijk lage ruimte meer open te maken eindigen deze witte wanden 30 cm. ?onder het plafond. De zichtbare delen van de bestaande wanden zijn donkerblauw geschilderd en staan daardoor a.h.w. los in de ruimte zodat de indruk van een zekere onbegrensdheid onstaat.
Een van de wanden is uitgevoerd als nissenwand, zodat allerlei kleine voorwerpen en ?objecten een plaats kunnen krijgen zonder de ruimte te verstoren.
Een andere wijze waarop in deze kleine ruimte intimiteit is gecombineerd met onbegrensdheid is de absisvormige be?indiging van de voorzetwanden, zodat de hoeken uit de ruimte worden gehaald, en lengte en breedte relatief worden.
De oorspronkelijke buitendeur is vervangen door lichtblauw gelaagd glas (de kleur van de fresco?s van Giotto in de bovenkerk van Assisi). Doordat dit glas in een diepe nis zit, is niet direkt zichtbaar waar dat mooie blauwe schijnsel vandaan komt.
Tegenover de absisvormige be?indiging, bij de garagedeuren met gekleurd glas, eindigt de wand in een haakse hoek. De oorspronkelijke garagedeuren met gekleurd glas zijn bedekt met een lichtgekleurd doek, waarvoor een rozenhouten tauw in een sprankelend tegenlicht lijkt te zweven.