architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->




















ROC Aventus te Deventer

te Deventer 2001
i.o.v. ROC Aventus

ontwerp: Daan Josee

Door de beperkte toegestane bouwhoogte en de beschikbare terreinmaat is ROC Aventus een bijzonder gebouw geworden. Een sportzaal van zeven meter hoogte onder het gebouw en een verdiept voorplein aan de entreezijde waren de ingrepen nodig om hoogte en ruimte op het terrein te winnen.
Het verdiepte voorplein met de tribunetrap geeft toegang tot de centrale hal en de kantine. Deze ruimte loopt van souterrain tot dak en verbindt alle leerdomeinen met elkaar. Alle lesruimten zijn om deze centrale bijeenkomstruimte geordend.
Alle gebruikers, lesgevers en lesnemers, komende en gaande van de ene naar de andere lesbestemming doorkruisen deze ruimte. Dat gebeurt op bijna alle verdiepingen en het nodigt uit tot verblijven en uitwisselen. Een prachtig dynamisch beeld, openbaar gemaakt door het grote venster aan de straat waarmee het vitale deel van de onderwijsinstelling als in een grote etalage verschijnt. In de centrale hal heeft de nog dieper gelegen sportzaal vensters, zodat het mogelijk is vanuit de sportzaal via de centrale hal op de straat te kijken.
De hoogteverschillen in het terrein zijn door een golvend gazon met elkaar verbonden. Door de natuurlijke glooiingen, trappen en keerwanden is het nauwelijks merkbaar dat een deel van het gebouw onder het straatniveau is aangelegd.
Het stenen theatervormige voorplein en het golvende campusachtige landschap aan de andere zijde, biedt de studenten een aantrekkelijk en gevarieerd verblijf buiten het gebouw.