architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->












Multifunctionele accommodatie te Grou

te Grou 2005
i.o.v. de gemeente Boarnsterhiem

ontwerp: Daan Josee

Op het voormalige terrein van het zwembad gelegen aan de A32 is een ontwerp gemaakt voor een gebouw met basisscholen, een sporthal, een fitnescentrum, een zwembad, een wijkcentrum en een horeca- en cateringinstelling. Alle functies waarbij daglicht onwenselijk is, zijn ondergebracht in een landschapssculptuur. Speelpleinen en terrassen bevinden zich op drie niveaus. Inkassingen in de groene heuvel zorgen voor de toegankelijkheid van de hierin gelegen functies. Het gedeelte van de grote sporthal die boven de groene taluds uitsteekt is bekleed met plantengroei. De drielaagse basisscholen hebben op elke verdieping een aangrenzende speelplaats, zodat verplaatsingen binnen het gebouw tot een minimum worden beperkt. De centrale hal vervlecht over drie verdiepingen de centrale functies met de meer domeineigen clusters. Periscopische spiegels zorgen ervoor dat de speelplaats op de 2de vanuit de centrale hal van de scholen op de begane grond kan worden gezien. Een gebouw ingevlochten in een landschappelijke sculptuur waarin op verschillende hoogten kinderen en volwassenen in de buitenlucht spelen en verblijven.