architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->
IKC Emmerhout

te Emmerhout

ontwerp: Daan Josee

berichten uit ons bureaujournaal over dit project:

Kindcentrum Emmerhout Greendrink lezing

13-december-2017   (door:Daan Josee)
In het kindcentrum Emmerhout hebben we bijgedragen aan de Greendrink bijeenkomst met een lezing over de bijzondere duurzame aspecten van het gebouw. De deelnemers zijn druk bezig het gebouw op te nemen in een mini startgrid voor de buurt compleet met buurtbatterijen. De school vormt daarin een belangrijk knooppunt. 

Kindcentrum Emmerhout opgeleverd

14-juli-2017   (door:Daan Josee)
Nog enkele werkzaamheden en dan kan het inhuizen beginnen in Kindcentrum Emmerhout. De bibliotheek is inmiddels bezig met de opstelling van de collectie en de scholen Kubus en Kristalla gaan er voor zorgen dat de kinderen na de zomervakantie kunnen beginnen in het nieuwe gebouw. Na de interactieve lessen over ontwerpen en bouwen aan alle kinderen kunnen ze niet meer wachten om aan de slag te gaan. 

Start bouw van Kindcentrum Emmerhout

29-september-2016   (door:Daan Josee)
Wethouder Bouke Durk Wilms heeft vandaag de starthandeling verricht voor de bouw van het kindcentrum Emmerhout. Het gebouw gaat, naast de beide scholen De Kubus en Kristalla, ook de kinderopvang, de voorscholen en de bibliotheek onderdak bieden.
Het is een bijzonder duurzaam gebouw met een hoogwaardig en gezond binnenklimaat. Warmtepompen, pcm wandbekleding en pv-panelen zorgen voor een laag gebruik van energie. De gemeente onderzoekt op dit moment of de school met de woonomgeving in een smart grid kunnen worden opgenomen.

 

IKC Emmerhout, vaststelling voorontwerp

23-juni-2015   (door:Daan Josee)
Vandaag is het voorontwerp voor het integraal kindcentrum Emmerhout vastgesteld in de stuurgroep. Het IKC gaat een onderkomen bieden aan twee scholen: De Kubus en Kristalla. Naast de scholen worden er een bibliotheek en een kinderopvang in ondergebracht. Het gebouw heeft een prominente plaats tussen de twee houtwegen is met groen omgeven. De school wordt volgens de passieve principes ontworpen.
De komende tijd wordt onderzocht of met toevoeging van actieve elementen de school energieneutraal kan worden. 


Toon meer berichten