architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->


De Nieuwe School Vlieland


ontwerp: Daan Josee

berichten uit ons bureaujournaal over dit project:

Bezoek aan De Jutter op Vlieland

08-april-2017   (door:Daan Josee)
Ongeveer een jaar na de opening begint de beplanting rondom intergenerationele school De Jutter op Vlieland zich goed te ontwikkelen. De inpassing van het groen maakt een integraal onderdeel uit van gebouw en plein. het zorgt voor de juiste markering van de overgangen tussen duin, bos en straat. 

Opening de nieuwe school De Jutter Vlieland

08-april-2016   (door:Daan Josee)
Op vrijdag 8 april is de nieuwe school van Vlieland officieel geopend door burgemeester Tineke Schokker en gedeputeerde Klaas Kielstra.
De genodigden en belangstellenden werden feestelijk opgehaald bij de haven om gezamenlijk met de fanfare naar het gebouw te lopen.
In het gebouw leren en verpozen alle generaties, eilandbewoners en eilandgasten, bij elkaar. Dat maakt het schoolgebouw uniek in haar soort. 

De Nieuwe School Vlieland in de Leeuwarder Courant

11-februari-2016   (door:Floris Klunder)
In de Leeuwarder Courant is een mooi artikel verschenen over de Nieuwe School te Vlieland.
Nieuwe school strijdt tegen dipje.

Het Vlielander kind mag zich gelukkig prijzen. Van iets na de geboorte tot op het toppunt van de puberteit volgt het de route van de vorm van het eiland in brede school De Jutter.

Duin op, de Lutinelaan in. Afgelopen maand keken de overburen nog aan tegen het oude gebouw van VMBO De Krijtenburg achter een groepje dennen. De bomen staan nog. De school is weg.

Verder op het perceel, tegen de bosrand, is er iets nieuws voor teruggekomen. Architect Daan Josee van architectenbureau Kristinsson uit Deventer maakte voor het eiland de nieuwe brede school, De Jutter, pyloonvormig met veel glas en hout.https://www.lc.nl/plus/Nieuwe-school-strijdt-tegen-dipje-21133147.html 

presentatie voorontwerp de nieuwe school Vlieland

14-november-2013   (door:Daan Josee)
Op 12 november heeft er een informatieavond plaatsgevonden over de nieuwe school Vlieland.
De nieuwe school is een gebouw waarin drie oudere gebouwen worden samengevoegd tot een doelmatig onderkomen. Naast de basisschool en het voortgezet onderwijs, komen de bibliotheek en de jeugdvoorziening in het gebouw. De unieke samenwerking tussen deze vier medebouwers zorgt ervoor dat de nieuwe school een plaats wordt waar alle generaties samenkomen, zowel van de eilandbewoners als van de eilandgasten.
Bijzondere aandacht wordt besteed aan de eilandgebonden duurzaamheid en de mogelijkheden de opgroeiende jeugd hiermee vertrouwd te maken.
We ontwikkelen dit ontwerp samen met ABC Nova uit Assen en de gemeente Vlieland.

 


Toon meer berichten