architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->
























De Neng Amersfoort

te Hoogland (Amersfoort) 2004
i.o.v. de gemeente Amersfoort

ontwerp: Daan Josee

Nadat een brand het bestaande gebouw had verwoest, kwam er de opdracht om een nieuwe Neng te gaan ontwerpen en bouwen op dezelfde lokatie aan de Engweg in de wijk Hoogland.
In een rechthoekige bouwenvelop op de kavel grenzend aan de bibliotheek en een tuincentrum kon het ontwerp worden ingepast.
De massaopbouw en contour van het gebouw bestaat daarom uit een rechthoekige doos met daarop een van de gevels terugliggende verdieping. Om het gehele programma van eisen op de lokatie te kunnen realiseren is het jongerenwerk in een kelder onder het gebouw gesitueerd.
Aan de pleinzijde, gelegen aan de Engweg, is, om de ?platte? doos meer beeldkracht te geven, een verhoogd portaal ontworpen.
In dit portaal is een grote erker geplaatst, die de samenkomstruimte aan het plein gestalte geeft. Flankerend aan de erker de extra hoge entreedeuren. Alle doorsnijdingen van het doosvormige volume evenwijdig aan het plein, hebben dezelfde randafwerking als het hoofdportaal
In het midden van het gebouw is de gymzaal gesitueerd, omgeven door de kleinere functieclusters. Omdat het gesloten volume van de gymzaal weinig zeggingskracht heeft voor een wijkgebouw , is deze ook op de verdieping omgeven door kleinere functies.
De verschillende functieclusters worden in de plattegrond verbonden door een ellipsvormige ontsluiting. Deze ellips loopt bovendaks door en omwikkeld de ?blinde? functies op de verdieping. Door de ellipsvormige opbouw te materialiseren in matglas, met indirecte verlichting in de dakrand, ontstaat een prachtige lampion, zacht gloeiend in de avond. Deze lampion, met letters, namen en functies erop draagt prachtig het beeld van een gemeenschapsgebouw in de omgeving.

berichten uit ons bureaujournaal over dit project:

Onthulling kunstwerk bij De Neng in Amersfoort

01-juni-2007   (door:Daan Josee)
Bij wijkservice-centrum De Neng is een fraai glaskunstwerk aangebracht van de kunstenaar Frank Biemans.
Nadat De Neng op 24 september 2004 is geopend, zijn we verheugd dat het gebouw vandaag ook nog verrijkt is met een kunstwerk. Het kunstwerk is onthuld door wethouder Kruyt samen met de kunstcommissie.
(foto:Wil Groenhuijsen)

 

Opening van wijkservicecentrum De Neng in Hoogland Amersfoort

24-september-2004   (door:Daan Josee)
Vandaag is wijkservicecentrum De Neng in de wijk Hoogland te Amersfoort feestelijk geopend. Nadat het eerdere gebouw door brand was verwoest, kregen wij de opdracht voor een ontwerp voor een nieuwe Neng. Wij zijn vereerd aan dit project te hebben mogen gewerkt, temeer daar dit gebouw voor de inwoners van Hoogland van een grote betekenis is.

 

Opening wijkservicecentrum De Neng Amersfoort

24-september-2004   (door:Daan Josee)
Vandaag is wijkservicecentrum De Neng in de wijk Hoogland te Amersfoort feestelijk geopend. Nadat het eerdere gebouw door brand was verwoest, kregen wij de opdracht voor een ontwerp voor een nieuwe Neng. Wij zijn vereerd aan dit project te hebben mogen gewerkt, temeer daar dit gebouw voor de inwoners van Hoogland van een grote betekenis is.

 


Toon meer berichten