architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->


















De Bieenkorf Wijhe


ontwerp: Wim Koops

berichten uit ons bureaujournaal over dit project:

Kindercentrum De BieŽnkorf Wijhe

04-oktober-2010   (door:Wim Koops)
Op 2 oktober 2010 is in Wijhe het zg SPOC-cluster feestelijk geopend. Onderdeel daarvan is het Kindercentrum De BieŽnkorf. Dit is al enige tijd in gebruik. Het voorziet in een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. De combinatie in het cluster met sport- en theatervoorzieningen biedt voor De BieŽnkorf ongekende programmatische voordelen. Een 'speelbrink' verbindt de gerealiseerde voorzieningen.









 

Hoogste punt kindercentrum De BieŽnkorf

12-augustus-2009   (door:Wim Koops)
Net voor de bouwvakantie 2009 is het hoogste punt bereikt van het kindercentrum De BieŽnkorf in Wijhe. Het gebouw is bedoeld voor peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en gastouderbureau. Een warmtepomp op een bron zorgt voor (vloer)verwarming en -koeling. De gebouwmassa werkt klimaatregulerend, het hellend dak krijgt sedumbegroeiÔng. De verwachting is dat De BieŽnkorf nog dit jaar wordt opgeleverd.


 

Kindercentrum De BieŽnkorf Wijhe

10-juli-2008   (door:Wim Koops)
Als onderdeel van het zg spoc cluster is voor De BieŽnkorf een nieuw gebouw ontworpen. Op een bvo van 1140 m2 is ruimte voor gastouderbureau, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Kenmerkend zijn de golvende wand die het gebouw doorsnijdt, de hoekverdraaiÔng als antwoord op de terreingesteldheid en de verdiepingopbouw als reactie op de overige bebouwing. Uiteraard wordt het een ruim, speels en lichtvoetig gebouw waarin de kinderen centraal staan en waarin diverse activiteiten kunnen plaatsvinden. Meervoudig gebruik staat hoog genoteerd gecombineerd met duurzaamheid en een gunstige exploitatie.

 
Als onderdeel van het zg spoc cluster is voor De BieŽnkorf een nieuw gebouw ontworpen. Op een bvo van 1140 m2 is ruimte voor gastouderbureau, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Kenmerkend zijn de golvende wand die het gebouw doorsnijdt, de hoekverdraaiÔng als antwoord op de terreingesteldheid en de verdiepingopbouw als reactie op de overige bebouwing. Uiteraard wordt het een ruim, speels en lichtvoetig gebouw waarin de kinderen centraal staan en waarin diverse activiteiten kunnen plaatsvinden. Meervoudig gebruik staat hoog genoteerd gecombineerd met duurzaamheid en een gunstige exploitatie.



www.bieenkorf.nl


Toon meer berichten