architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->


























Boskantoor Staatsbosbeheer

te Ugchelen 2009
i.o.v. Staatsbosbeheer

ontwerp: Jon Kristinsson

Tijdens de bouw wordt er een Blog bijgehouden met daarop de voortgang. klik hier voor de blog.


De bouwlocatie op de Otterlosewg 116/118/120 te Ugchelen is een zeer bijzondere, er is veel aan het impulsieve toeval overgelaten in het verleden.
Uit oogpunt van duurzaamheid is elke locatie anders vanwege zijn ligging, natuurlijk
omgeving, oriŽntatie, relatie tot nabije gebouwen en bereikbaarheid.
Elke Ďgenius locií heeft ook betrekking tot geschiedenis, hoogteverschillen, grondsamenstelling, water, geluid en wat planologisch verwacht wordt en wat wel en niet mag. Om een voorbeeldproject te maken moeten de locatie en de middelen ten volle benut worden. De bestaande witte villa die als jachthuis gebouwd werd is en blijft de blikvanger. Het als nieuwbouw vervangende kantoor/werkgebouw dat ook opvallend in zijn bescheidenheid moet zijn, speelt in eerste instantie de tweede viool. Om tot een rustig en evenwichtig contract tussen oud- en nieuwbouw te komen, moeten ze op gelijke hoogte komen te staan.
Om bepaalde monumentaliteit te bereiken worden de beide gebouwen op een lage
sokkel geplaatst.
Nu loopt de huidige smalle Otterlose betonklinkerweg omhoog tussen de bebouwing. Om een mooier geheel te maken zou de weg verlegd moeten worden. aan de noordzijde om de bebouwing heen.
Het parkeren kan op vlak terrein geschieden voor de kapschuur/werkplaats en
parallel eraan enkele treden lager waar nu de huidige kantoor/werkplaats ligt.
De scheidingsmuur kan de huidige fundering zijn. Het verleggen van de weg kan geschieden in de laatste fase van de bouw. Het is ook beter voor de bomen.
Gebeurt dat eerder dan gaat het ten koste van een boom die in de weg staat, voor het bouwtransport.
Op het bouwterrein zelf, een grasveld, staat geen enkele boom en komt het gebouw in de volle zon te staan. De onderlinge relatie tussen de twee gebouwen wordt onderstreept door een lage verbindingsmuur aan de oostzijde die de hoogteverschillen van ca. 1 m opvangt. In de knik van de muur is een luie stenen trap met aan ťťn zijde een leuning. De knik vertegenwoordigt een informele sfeer.
De peilhoogte van de toegangsdeuren zijn twee lichte pergolaís, bedacht met loofhut als folly er tussenin. Ook het overdekte terras aan de zuidoost zijde van het Jachthuis wordt hersteld volgens verstrekte tekening door SBB.
Dit terras grenst aan de nieuwe vergaderruimte. De loofhut op het nieuwe pleintje is de informele centrale ontmoetingsplaats voor vergaderen buiten, feesten en partijen. De voormalige slagerij blijft gehandhaafd als werkplaats of anderszins.
De grote kapschuur blijft ongewijzigd in gebruik. Misschien zijn de twee carports erin onder te brengen, anders ernaast.

berichten uit ons bureaujournaal over dit project:

Staatsbosbeheer in Bouwwereld

21-december-2011   (door:Daan Namens Jon)
Bouwwereld nr 14 2011 besteed aandacht aan het boskantoor voor Staatsbosbeheer in Uchelen
In het artikel een goede beschrijving van het klimaatsysteem en de werking van de geweven warmtewisselaars en de constructie van lariks en glas.

 

Boskantoor Staatsbosbeheer

07-september-2011   (door:Jon Kristinsson)
Hotel voor vogels, bureau in bos voor personeel

Naast het oude jachthuis is voor staasbosbeheer een nieuw duurzaam kantoor gerealiseerd. De natuureigenaar brengt er alle boswachters van de Veluwe Samen.
Het oude jachthuis is duurzaam gerenoveerd, het nieuwe kantoor loopt met een boog om het oude jachthuis en is tegen de bosrijke achtergrond een opvallend onopvallende verschijning geworden.

foto's: De Stentor, Cees Baars



 

Boskantoor wordt wild

20-januari-2011   (door:Jon Kristinsson)
De vordering van de bouw van het Boskantoor op de helling van de Ugchelerberg wordt door Herman Linde bijgehouden middels een blog. http://staatsbosbeheer.blogspot.com/
Een opmerkelijk stuk over het metselwerk:


Ik heb geen idee hoeveel verschillende metselverbanden er zijn, maar dat zijn er heel wat.
Elk verband heeft een logica die te beschrijven is of uit te leggen.
Er is echter een verband dat geheel afhankelijk is van het inzicht , de creativiteit en de techniek van de metselaar: echt wild verband.
Met dit 'spannende' metselwerk wordt de natte ruimte bekleed.


foto :Herman Linde

 

Staatsbosbeheer

03-december-2010
De houten constructie van de nieuwbouw voor het boskantoor begint de vorm weer te geven van het gebouw. De aannemer hoopt ondanks het winterse weer de dakvloer voor kerst gereed te hebben.

De voortgang van de bouw is te volgen op de blog van Staatsbosbeheer.

 

Opdracht boskantoor Staatsbosbeheer

06-april-2009   (door:Floris Klunder)
Uit een meervoudige opdracht met 5 collega architecten bureaus is het ontwerp van Jon Kristinsson voor het boskantoor in Ugchelen als winnaar uit de bus gekomen.
Het ontwerp is een nieuw representatief werkgebouw wat zal dienen als een duurzaam voorbeeldproject. Tevens zal het oude jachthuis in ere hersteld worden. De wens van de opdrachtgever is een cradle to cradle (C2C) gebouw. Jon Kristinsson heeft dit vorm gegeven door een volledig houten constructie, met semi transparante photovoltaische (PV) cellen als daklicht.

 


Toon meer berichten