architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties
-->








Appartementen in de wijk De Lingert

te Wijchen
i.o.v. Talis Woondiensten

ontwerp: Daan Josee

Twee appartementenblokjes vormen de keerpunten in een waaiervormige verkaveling. De woningen in het blok zijn tegenover elkaar geplaatst en met een rondlopende galerij verbonden. De koppen van de blokken zijn aan elkaar gekoppeld zodat er een aantrekkelijke binnenhof is ontstaan. De stallingsruimten zijn in een souterrain ondergebracht. Een talud met gras zorgt voor een mooie overgang naar het aangrenzende maaiveld, waar het gebouw lichtvoetig boven lijkt te zweven.