architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties

Definitief ontwerp IKC De Sprong Leeuwarden

27-september-2017   (door:Daan Josee)
Onlangs hebben wij het definitief ontwerp voor IKC De Sprong afgerond. De stedenbouwkundige voorwaarden vragen om een schoolgebouw in de vorm van een friese "State". IKC De Sprong is een school van de Bisschop Möller Stichting in Leeuwarden. Voor de kinderopvang participeert Sinne in het gebouw. Onderwijsbureau Meppel verzorgt de huisvestingsadviezen en het projectmanagement

 

Kindcentrum Emmerhout opgeleverd

14-juli-2017   (door:Daan Josee)
Nog enkele werkzaamheden en dan kan het inhuizen beginnen in Kindcentrum Emmerhout. De bibliotheek is inmiddels bezig met de opstelling van de collectie en de scholen Kubus en Kristalla gaan er voor zorgen dat de kinderen na de zomervakantie kunnen beginnen in het nieuwe gebouw. Na de interactieve lessen over ontwerpen en bouwen aan alle kinderen kunnen ze niet meer wachten om aan de slag te gaan. 

De Mauritsschool in Leeuwarden kiest voor ons ontwerp

12-mei-2017   (door:Daan Josee)
Op 20 april mochten we ons voorstel presenteren voor de nieuwbouw van PCBO De Mauritsschool in Leeuwarden. Ons ontwerp werd uitgekozen als de meest passende oplossing voor het ontwerp vraagstuk.
Samenwerking is er met SInne kinderopvang, de bibliotheek, de wijkvereniging en het sociaal wijkteam.
De Mauritsschool behoort tot de scholen van PCBO Leeuwarden.

 

Responsieve Architectuur

09-maart-2017   (door:Daan Josee)
Tweemaal per jaar geven wij een gastcollege aan de studenten van de TU Delft.
Dit maal hebben we met hen gesproken over responsieve architectuur.
Hierin proberen we tot een betere maatvoering te komen van de instrumentele techniek. Die techniek vormt een belangrijke ondersteuning voor de architectuur in het behalen van een gezond en comfortabel verblijf. Die techniek kan efficiënter indien de architectuur in haar vormgeving bijdraagt aan de handhaving van de gradiënten in en om het gebouw. Daarvoor is veel kennis nodig van de bouwfysica van het bouwen en de biofysica van de mens. Bij een geïnspireerde uitwerking kan de architectuur dan weer open zijn en behoeft het niet te worden ontworpen als een thermisch fort (de angst voor verlies).

 

Engineer & Build SG Johan van Oldenbarnevelt

13-februari-2017   (door:Daan Josee)
De aanbiedingsprocedure voor de Engineer& Build voor de revitalisatie en uitbreiding van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt te Amersfoort, is in volle gang. 

Bitgummole kiest voor D&B aanbieding van BGDD

20-januari-2017   (door:Daan Josee)
Voor de bouwgroep Dijkstra Draisma mochten wij een ontwerp maken voor de brede school Bitgummole. De aanbieding van de bouwgroep is over de gehele linie van de toetskaders de meest voordelige aanbieding van de drie inzendingen. 

Omgevingsvergunning KC Kiljan leiden

05-januari-2017   (door:Daan Josee)
Voor het Kindcentrum aan het Kiljanpad te leiden is de omgevingsvergunning aangevraagd.
In het Kindcentrum gaat onderdak bieden aan de Daltonschool Leiden, De Sleutelbloem, OBS De Telders en kinderopvang SPL.
het projectmanagement is in handen van Lindhorst bouwmanagement 

De Nijepoort Groenekan aanbesteed

16-december-2016   (door:Daan Josee)
Na enige vertraging in het ontwikkelproces is De Nijepoort aanbesteed. De verwachting is dat begin 2017 met de bouw kan worden gestart. Goed nieuws voor de kinderen, de leerkrachten en de ouders van De Nijepoort die er allen erg naar uitzien hun nieuwe gebouw in gebruik te nemen.

 

Catch 25! feestelijke jubileumeditie Kunstenlab

18-november-2016   (door:Daan Josee)
Voor de feestelijke jubileumeditie heb ik als een van de 12 deelnemers een voordracht gehouden. De formule 20 plaatjes die 6 seconden blijven staan.
Mijn bijdrage bestond uit 20 geïllustreerde kwatrijnen onder de titel: Dissipatiemachines, Architectuur en Hyperobjects. Het is een pleidooi voor een nieuwe weg voor duurzame architectuur.
Liefhebbers kunnen bij ons de transcriptie opvragen. 

IKC De Sprong kiest voor ons ontwerp

28-oktober-2016   (door:Daan Josee)
Op 7 oktober mochten we een presentatie geven aan de selectiecommissie voor IKC De Sprong in Leeuwarden. IKC De Sprong wordt gesitueerd in de nieuwe wijk De Zuidlanden. De uitnodiging voor de inschrijving is van de Bisschop Müller stichting in Leeuwarden. 

Campus Nieuwleusen

26-oktober-2016   (door:Daan Josee)
Onder leiding van ABC Bouwmanagement hebben wij een visie gepresenteerd op de WOC Campus Nieuwleusen. 

Opening Boslust Ommen

12-oktober-2016   (door:Daan Josee)
De kinderen van Boslust zijn weer thuis. Vandaag werd de vernieuwde huisvesting aan de Jhr Repelaerlaan feestelijk geopend door de burgemeester van Ommen. De dag opende met een programma voor de kinderen, de deuren werden symbolisch opengeknipt en er volgde een aantal toespraken. De feestelijkheid werd besloten met een rondleiding door het nieuwe gebouw. We feliciteren Boslust en de kinderen met dit kleurrijke en overvloedig van daglicht voorziene gebouw. 

Start bouw van Kindcentrum Emmerhout

29-september-2016   (door:Daan Josee)
Wethouder Bouke Durk Wilms heeft vandaag de starthandeling verricht voor de bouw van het kindcentrum Emmerhout. Het gebouw gaat, naast de beide scholen De Kubus en Kristalla, ook de kinderopvang, de voorscholen en de bibliotheek onderdak bieden.
Het is een bijzonder duurzaam gebouw met een hoogwaardig en gezond binnenklimaat. Warmtepompen, pcm wandbekleding en pv-panelen zorgen voor een laag gebruik van energie. De gemeente onderzoekt op dit moment of de school met de woonomgeving in een smart grid kunnen worden opgenomen.

 

BS Vroomshoop

23-september-2016   (door:Daan Josee)
Onder leiding van Lindhorst Huisvestingsadviseurs hebben wij een visiepresentatie gegeven omtrent de inpassing van een brede school in het culturele centrum van Vroomshoop. 

School Loevestein in Gorredijk onthult haar naambord

29-augustus-2016   (door:Daan Josee)
Vandaag op de eerste schooldag van de kinderen is het naambord van Kindcentrum Loevestein te Gorredijk onthuld. Het is ook de eerste dag voor de kinderen en de leerkrachten in het nieuwe gebouw.
Het gebouw is door ons ontworpen in opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draisma in een D&B constructie. Het gebouw is tot stand gekomen in een goede en inspirerende samenwerking met de school, Primo en de gemeente Opsterland.

 

presentatie MFA Gorredijk

21-juni-2016   (door:Daan Josee)
Op uitnodiging van de gemeente Opsterland hebben wij een ontwerpvisie gepresenteerd voor de nieuwe MFA voor Gorredijk 

Revitalisatie SG Johan van Oldenbarnevelt te Amersfoort

24-mei-2016   (door:Daan Josee)
Onlangs hebben we in samenwerking met Lindhorst bouwmanagement een bebouwingsstudie gepresenteerd voor het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt te Amersfoort. Om het gebouw van 4500 m2 te vergroten naar 6500 m2 hebben wij voorgesteld om de gehele middenvleugel te vervangen. De zijvleugels van het klassieke gymnasium blijven bestaan en zorgen voor een gelijkblijvende kwaliteit naar de omgeving. De nieuwe middenvleugel krijgt de uitdrukking van het gymnasium van de toekomst. 

De kersenboom Diemen II

20-mei-2016   (door:Daan Josee)
Nadat een eerder traject met een ontwerp van ons is stopgezet vanwege de ongeschiktheid van de lokatie hebben wij vandaag een nieuw ontwerp gepresenteerd op een nieuwe lokatie. 

Circulair bedrijfsgebouw Sissy Boy.

17-mei-2016   (door:Floris Klunder)
Sissy Boy en SURE vastgoed advies hebben ons bureau betrokken samen met studio Ina Matt bij het ontwerpteam voor een circulaire herinrichting van een bedrijfshal voor Sissy Boy te Amsterdam. In de bestaande loods zal deze zomer met hergebruik van zeecontainers, herbruikbare sustainer-homes en overige circulaire materialen en bouwdelen een nieuwe creatieve omgeving worden gecreëerd.

Waar Cradle-to-Cradle zicht vooral richt op de nieuwbouw, is de circulaire gedachte juist van toepassing op de bestaande gebouwvoorraad, hergebruik van de bestaande hal, ingevuld met herbruikbare en her te gebruiken (bouw)elementen is de kern van het idee, iets wat aansluit bij het idee en de uitstraling van Sissy Boy en haar winkels.

Sissy Boy
SURE vastgoed advies
Ina Matt
Adviesbureau Kaandorp
Mega Elektra


 

Uitbreiding Greijdanus Meppel

25-april-2016   (door:Daan Josee)
In opdracht van Knol Bouw te Hasselt hebben wij een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de Greijdanus school te Meppel. De uitbreiding bindt de bestaande vleugels aaneen en bezorgd de school een fraai centraal ontmoetingscentrum. 

Opening de nieuwe school De Jutter Vlieland

08-april-2016   (door:Daan Josee)
Op vrijdag 8 april is de nieuwe school van Vlieland officieel geopend door burgemeester Tineke Schokker en gedeputeerde Klaas Kielstra.
De genodigden en belangstellenden werden feestelijk opgehaald bij de haven om gezamenlijk met de fanfare naar het gebouw te lopen.
In het gebouw leren en verpozen alle generaties, eilandbewoners en eilandgasten, bij elkaar. Dat maakt het schoolgebouw uniek in haar soort. 

Jon Kristinsson op IJslandse televisie

02-maart-2016   (door:Daan Josee )
Vanavond is er op de IJslandse televisie een uitzending gewijd aan leven en werk van Jon Kristinsson.
Parallel daaraan is er een interview gepubliceerd in Icelandic Design Center onder de naam: The Physics of Architecture - Jón Kristinsson, pioneer in sustainable architecture.
Het artikel is ook in het engels te lezen. Zie bijgaande link. Aanbevolen aan eenieder die belangstelling heeft voor het heden en de toekomst van alles wat we nu duurzaam bouwen noemen.

 

Proces Architectuur

17-februari-2016   (door:Daan Josee)
Vandaag een college gegeven voor de studenten aan de TU Delft. In het kader van Architecture&sustainability gesproken over het architectonische ontwerp in relatie tot klimaatprocessen. We zien zien een gebouw als een statisch object. Om het gebouw bewoonbaar te maken vinden er echter veel processen in plaats. We kunnen gebouwontwerp en verblijfskwaliteit niet van elkaar scheiden omdat het twee fenomen zijn van het menselijk verblijf. Daarom een pleidooi gehouden voor een procesbenadering van architectuur en architectonisch ontwerpen.

 

Studie naar de inpassing van een FPK Dimence

13-februari-2016   (door:Daan Josee)
Voor Dimence Vastgoed mochten wij een studie maken naar de inpassingsmoglijkheden van een FPK op het Brinkgreventerrein. Het plan bestaat uit twee elliptische terpen waar een Y-vormig gebouw is ingebed. De verhoogde terp in combinatie met een verlaagde tuin levert een gebouw op waar de veiligheid en bescherming optimaal gecombineerd is met een groene inbedding en een plezierig uitzicht.

 

De Nieuwe School Vlieland in de Leeuwarder Courant

11-februari-2016   (door:Floris Klunder)
In de Leeuwarder Courant is een mooi artikel verschenen over de Nieuwe School te Vlieland.
Nieuwe school strijdt tegen dipje.

Het Vlielander kind mag zich gelukkig prijzen. Van iets na de geboorte tot op het toppunt van de puberteit volgt het de route van de vorm van het eiland in brede school De Jutter.

Duin op, de Lutinelaan in. Afgelopen maand keken de overburen nog aan tegen het oude gebouw van VMBO De Krijtenburg achter een groepje dennen. De bomen staan nog. De school is weg.

Verder op het perceel, tegen de bosrand, is er iets nieuws voor teruggekomen. Architect Daan Josee van architectenbureau Kristinsson uit Deventer maakte voor het eiland de nieuwe brede school, De Jutter, pyloonvormig met veel glas en hout.https://www.lc.nl/plus/Nieuwe-school-strijdt-tegen-dipje-21133147.html 


Toon meer berichten