architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties

feestelijke opening van Brede Skoalle Bitgummole

07-juni-2018   (door:Daan Josee)
Bitgummole is trots op haar nieuwe brede Skoalle. CBS Mooi Taki, OBS Martenaskoalle en Kidfirst zijn de bewoners van het gebouw. De naam van de school werd onthuld door de wethouder door een voor een de letters op de gevel te klikken. 

Fons Vitae herinrichting van de kapel

10-april-2018   (door:Daan Josee)
De karakteristieke kapel van het Fons Vitae lyceum wordt omgebouwd tot een studenten en docenten studeerplek. De in een eerder stadium ingebouwde tussenvloer wordt ingekort om het perspectief op het roosvenster weer te openen. De vroegere altaarplaats wordt een ICT en infodesk. De verlaagde plafonds wordt verwijderd waardoor de houten kapspanten in het zicht komen. 

Renovatie, revitalisatie en herindeling Fons Vitae Amsterdam

26-januari-2018   (door:Daan Josee)
Na een brand in de kap en de verspreiding van asbest is een een volledige sanering en revitalisatie nodig van het karakteristieke Fons Vitae pand aan de Reinier Vinkeleskade in Amsterdam
Kleine lokalen worden samengevoegd, leerpleinen toegevoegd en de kapverdieping wordt volledig opnieuw opgebouwd. De kap wordt van een extra verdieping met lesruimten voorzien. Een volledig transparante verdieping met veel glas en glazen schuifdeuren. De spanten blijven in het zicht en vides tonen de kap in haar volle hoogte. 

Opening De Nijepoort Groenekan

12-januari-2018   (door:Daan Josee)
Na vele jaren van plannen en een klein jaar bouwen opent basisschool De Nijepoort op 12 januari 2018 haar gloednieuwe deuren. Wethouder Madeleine Bakker-Smit was erbij om de opening te vieren net als alle leerlingen, ouders en andere belangstellenden. De overvolle trappen en galerijen tonen de grote belangstelling voor de nieuwe Nijepoort. 

Kindcentrum Emmerhout Greendrink lezing

13-december-2017   (door:Daan Josee)
In het kindcentrum Emmerhout hebben we bijgedragen aan de Greendrink bijeenkomst met een lezing over de bijzondere duurzame aspecten van het gebouw. De deelnemers zijn druk bezig het gebouw op te nemen in een mini startgrid voor de buurt compleet met buurtbatterijen. De school vormt daarin een belangrijk knooppunt. 

Op bezoek bij Lorna Wing Dimence Deventer

25-november-2017   (door:Daan Josee)
Lorna Wing is inmiddels al weer vier jaar geleden in gebruik genomenen. Het gebouw ligt er mooi bij in het fraaie groene landgoed van Brinkgreven. Lorna Wing is uitgegroeid tot een toonaangevend expertisecentrum voor mensen met autisme. Op 11 april 2016 mocht Bram Sizoo de Gulden Adelaar in ontvangst nemen, de culturele prijs van Deventer, als erkenning van het belang van Lorna Wing voor de Deventer gemeenschap en ver daarbuiten. 

Opening De Fliert in Twello

22-november-2017   (door:Daan Josse)
Vandaag is De Fliert in Twello geopend met een groot feest voor alle kinderen. Uit de berichtgeving hierover in De Stentor: met voorstellingen van Circus Salto en circusworkshops voor alle bijna 500 leerlingen bood het programma rond de officiŽle opening van Brede School De Fliert in Twello woensdag voldoende spektakel.
Burgemeester Jos Penninx verrichtte de opening van het gebouw waarin katholieke basisschool De Kleine Wereld, christelijke basisschool De Oase, openbare basisschool De Hietweide en een peuterspeelzaal/bso zijn ondergebracht. 

Boslust in Ommen een jaar na de ingebruikname

06-november-2017   (door:Daan Josee)
Ruim een jaar is Boslust in Ommen alweer in gebruik. Alles heeft zijn plaats gevonden. Het gebouw ziet er schoon, rustig, kleurrijk, overzichtelijk en fraai uit.
De gebruikers zijn er zuinig en trots op. 

Definitief ontwerp IKC De Sprong Leeuwarden

27-september-2017   (door:Daan Josee)
Onlangs hebben wij het definitief ontwerp voor IKC De Sprong afgerond. De stedenbouwkundige voorwaarden vragen om een schoolgebouw in de vorm van een friese "State". IKC De Sprong is een school van de Bisschop MŲller Stichting in Leeuwarden. Voor de kinderopvang participeert Sinne in het gebouw. Onderwijsbureau Meppel verzorgt de huisvestingsadviezen en het projectmanagement

 

Kindcentrum Emmerhout opgeleverd

14-juli-2017   (door:Daan Josee)
Nog enkele werkzaamheden en dan kan het inhuizen beginnen in Kindcentrum Emmerhout. De bibliotheek is inmiddels bezig met de opstelling van de collectie en de scholen Kubus en Kristalla gaan er voor zorgen dat de kinderen na de zomervakantie kunnen beginnen in het nieuwe gebouw. Na de interactieve lessen over ontwerpen en bouwen aan alle kinderen kunnen ze niet meer wachten om aan de slag te gaan. 

De Mauritsschool in Leeuwarden kiest voor ons ontwerp

12-mei-2017   (door:Daan Josee)
Op 20 april mochten we ons voorstel presenteren voor de nieuwbouw van PCBO De Mauritsschool in Leeuwarden. Ons ontwerp werd uitgekozen als de meest passende oplossing voor het ontwerp vraagstuk.
Samenwerking is er met SInne kinderopvang, de bibliotheek, de wijkvereniging en het sociaal wijkteam.
De Mauritsschool behoort tot de scholen van PCBO Leeuwarden.

 

Bezoek aan De Jutter op Vlieland

08-april-2017   (door:Daan Josee)
Ongeveer een jaar na de opening begint de beplanting rondom intergenerationele school De Jutter op Vlieland zich goed te ontwikkelen. De inpassing van het groen maakt een integraal onderdeel uit van gebouw en plein. het zorgt voor de juiste markering van de overgangen tussen duin, bos en straat. 

Responsieve Architectuur

09-maart-2017   (door:Daan Josee)
Tweemaal per jaar geven wij een gastcollege aan de studenten van de TU Delft.
Dit maal hebben we met hen gesproken over responsieve architectuur.
Hierin proberen we tot een betere maatvoering te komen van de instrumentele techniek. Die techniek vormt een belangrijke ondersteuning voor de architectuur in het behalen van een gezond en comfortabel verblijf. Die techniek kan efficiŽnter indien de architectuur in haar vormgeving bijdraagt aan de handhaving van de gradiŽnten in en om het gebouw. Daarvoor is veel kennis nodig van de bouwfysica van het bouwen en de biofysica van de mens. Bij een geÔnspireerde uitwerking kan de architectuur dan weer open zijn en behoeft het niet te worden ontworpen als een thermisch fort (de angst voor verlies).

 

Engineer & Build SG Johan van Oldenbarnevelt

13-februari-2017   (door:Daan Josee)
De aanbiedingsprocedure voor de Engineer& Build voor de revitalisatie en uitbreiding van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt te Amersfoort, is in volle gang. 

Bitgummole kiest voor D&B aanbieding van BGDD

20-januari-2017   (door:Daan Josee)
Voor de bouwgroep Dijkstra Draisma mochten wij een ontwerp maken voor de brede school Bitgummole. De aanbieding van de bouwgroep is over de gehele linie van de toetskaders de meest voordelige aanbieding van de drie inzendingen. 

Omgevingsvergunning KC Kiljan leiden

05-januari-2017   (door:Daan Josee)
Voor het Kindcentrum aan het Kiljanpad te leiden is de omgevingsvergunning aangevraagd.
In het Kindcentrum gaat onderdak bieden aan de Daltonschool Leiden, De Sleutelbloem, OBS De Telders en kinderopvang SPL.
het projectmanagement is in handen van Lindhorst bouwmanagement 

De Nijepoort Groenekan aanbesteed

16-december-2016   (door:Daan Josee)
Na enige vertraging in het ontwikkelproces is De Nijepoort aanbesteed. De verwachting is dat begin 2017 met de bouw kan worden gestart. Goed nieuws voor de kinderen, de leerkrachten en de ouders van De Nijepoort die er allen erg naar uitzien hun nieuwe gebouw in gebruik te nemen.

 

Catch 25! feestelijke jubileumeditie Kunstenlab

18-november-2016   (door:Daan Josee)
Voor de feestelijke jubileumeditie heb ik als een van de 12 deelnemers een voordracht gehouden. De formule 20 plaatjes die 6 seconden blijven staan.
Mijn bijdrage bestond uit 20 geÔllustreerde kwatrijnen onder de titel: Dissipatiemachines, Architectuur en Hyperobjects. Het is een pleidooi voor een nieuwe weg voor duurzame architectuur.
Liefhebbers kunnen bij ons de transcriptie opvragen. 

IKC De Sprong kiest voor ons ontwerp

28-oktober-2016   (door:Daan Josee)
Op 7 oktober mochten we een presentatie geven aan de selectiecommissie voor IKC De Sprong in Leeuwarden. IKC De Sprong wordt gesitueerd in de nieuwe wijk De Zuidlanden. De uitnodiging voor de inschrijving is van de Bisschop MŁller stichting in Leeuwarden. 

Campus Nieuwleusen

26-oktober-2016   (door:Daan Josee)
Onder leiding van ABC Bouwmanagement hebben wij een visie gepresenteerd op de WOC Campus Nieuwleusen. 

Opening Boslust Ommen

12-oktober-2016   (door:Daan Josee)
De kinderen van Boslust zijn weer thuis. Vandaag werd de vernieuwde huisvesting aan de Jhr Repelaerlaan feestelijk geopend door de burgemeester van Ommen. De dag opende met een programma voor de kinderen, de deuren werden symbolisch opengeknipt en er volgde een aantal toespraken. De feestelijkheid werd besloten met een rondleiding door het nieuwe gebouw. We feliciteren Boslust en de kinderen met dit kleurrijke en overvloedig van daglicht voorziene gebouw. 

Start bouw van Kindcentrum Emmerhout

29-september-2016   (door:Daan Josee)
Wethouder Bouke Durk Wilms heeft vandaag de starthandeling verricht voor de bouw van het kindcentrum Emmerhout. Het gebouw gaat, naast de beide scholen De Kubus en Kristalla, ook de kinderopvang, de voorscholen en de bibliotheek onderdak bieden.
Het is een bijzonder duurzaam gebouw met een hoogwaardig en gezond binnenklimaat. Warmtepompen, pcm wandbekleding en pv-panelen zorgen voor een laag gebruik van energie. De gemeente onderzoekt op dit moment of de school met de woonomgeving in een smart grid kunnen worden opgenomen.

 

BS Vroomshoop

23-september-2016   (door:Daan Josee)
Onder leiding van Lindhorst Huisvestingsadviseurs hebben wij een visiepresentatie gegeven omtrent de inpassing van een brede school in het culturele centrum van Vroomshoop. 

School Loevestein in Gorredijk onthult haar naambord

29-augustus-2016   (door:Daan Josee)
Vandaag op de eerste schooldag van de kinderen is het naambord van Kindcentrum Loevestein te Gorredijk onthuld. Het is ook de eerste dag voor de kinderen en de leerkrachten in het nieuwe gebouw.
Het gebouw is door ons ontworpen in opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draisma in een D&B constructie. Het gebouw is tot stand gekomen in een goede en inspirerende samenwerking met de school, Primo en de gemeente Opsterland.

 

presentatie MFA Gorredijk

21-juni-2016   (door:Daan Josee)
Op uitnodiging van de gemeente Opsterland hebben wij een ontwerpvisie gepresenteerd voor de nieuwe MFA voor Gorredijk 


Toon meer berichten