architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties

Definitief ontwerp IKC De Sprong Leeuwarden

27-september-2017   (door:Daan Josee)
Onlangs hebben wij het definitief ontwerp voor IKC De Sprong afgerond. De stedenbouwkundige voorwaarden vragen om een schoolgebouw in de vorm van een friese "State". IKC De Sprong is een school van de Bisschop Möller Stichting in Leeuwarden. Voor de kinderopvang participeert Sinne in het gebouw. Onderwijsbureau Meppel verzorgt de huisvestingsadviezen en het projectmanagement

 

Kindcentrum Emmerhout opgeleverd

14-juli-2017   (door:Daan Josee)
Nog enkele werkzaamheden en dan kan het inhuizen beginnen in Kindcentrum Emmerhout. De bibliotheek is inmiddels bezig met de opstelling van de collectie en de scholen Kubus en Kristalla gaan er voor zorgen dat de kinderen na de zomervakantie kunnen beginnen in het nieuwe gebouw. Na de interactieve lessen over ontwerpen en bouwen aan alle kinderen kunnen ze niet meer wachten om aan de slag te gaan. 

De Mauritsschool in Leeuwarden kiest voor ons ontwerp

12-mei-2017   (door:Daan Josee)
Op 20 april mochten we ons voorstel presenteren voor de nieuwbouw van PCBO De Mauritsschool in Leeuwarden. Ons ontwerp werd uitgekozen als de meest passende oplossing voor het ontwerp vraagstuk.
Samenwerking is er met SInne kinderopvang, de bibliotheek, de wijkvereniging en het sociaal wijkteam.
De Mauritsschool behoort tot de scholen van PCBO Leeuwarden.

 

Responsieve Architectuur

09-maart-2017   (door:Daan Josee)
Tweemaal per jaar geven wij een gastcollege aan de studenten van de TU Delft.
Dit maal hebben we met hen gesproken over responsieve architectuur.
Hierin proberen we tot een betere maatvoering te komen van de instrumentele techniek. Die techniek vormt een belangrijke ondersteuning voor de architectuur in het behalen van een gezond en comfortabel verblijf. Die techniek kan efficiënter indien de architectuur in haar vormgeving bijdraagt aan de handhaving van de gradiënten in en om het gebouw. Daarvoor is veel kennis nodig van de bouwfysica van het bouwen en de biofysica van de mens. Bij een geïnspireerde uitwerking kan de architectuur dan weer open zijn en behoeft het niet te worden ontworpen als een thermisch fort (de angst voor verlies).

 

Engineer & Build SG Johan van Oldenbarnevelt

13-februari-2017   (door:Daan Josee)
De aanbiedingsprocedure voor de Engineer& Build voor de revitalisatie en uitbreiding van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt te Amersfoort, is in volle gang. 

Bitgummole kiest voor D&B aanbieding van BGDD

20-januari-2017   (door:Daan Josee)
Voor de bouwgroep Dijkstra Draisma mochten wij een ontwerp maken voor de brede school Bitgummole. De aanbieding van de bouwgroep is over de gehele linie van de toetskaders de meest voordelige aanbieding van de drie inzendingen. 

Omgevingsvergunning KC Kiljan leiden

05-januari-2017   (door:Daan Josee)
Voor het Kindcentrum aan het Kiljanpad te leiden is de omgevingsvergunning aangevraagd.
In het Kindcentrum gaat onderdak bieden aan de Daltonschool Leiden, De Sleutelbloem, OBS De Telders en kinderopvang SPL.
het projectmanagement is in handen van Lindhorst bouwmanagement 

De Nijepoort Groenekan aanbesteed

16-december-2016   (door:Daan Josee)
Na enige vertraging in het ontwikkelproces is De Nijepoort aanbesteed. De verwachting is dat begin 2017 met de bouw kan worden gestart. Goed nieuws voor de kinderen, de leerkrachten en de ouders van De Nijepoort die er allen erg naar uitzien hun nieuwe gebouw in gebruik te nemen.

 

Catch 25! feestelijke jubileumeditie Kunstenlab

18-november-2016   (door:Daan Josee)
Voor de feestelijke jubileumeditie heb ik als een van de 12 deelnemers een voordracht gehouden. De formule 20 plaatjes die 6 seconden blijven staan.
Mijn bijdrage bestond uit 20 geïllustreerde kwatrijnen onder de titel: Dissipatiemachines, Architectuur en Hyperobjects. Het is een pleidooi voor een nieuwe weg voor duurzame architectuur.
Liefhebbers kunnen bij ons de transcriptie opvragen. 

IKC De Sprong kiest voor ons ontwerp

28-oktober-2016   (door:Daan Josee)
Op 7 oktober mochten we een presentatie geven aan de selectiecommissie voor IKC De Sprong in Leeuwarden. IKC De Sprong wordt gesitueerd in de nieuwe wijk De Zuidlanden. De uitnodiging voor de inschrijving is van de Bisschop Müller stichting in Leeuwarden. 

Campus Nieuwleusen

26-oktober-2016   (door:Daan Josee)
Onder leiding van ABC Bouwmanagement hebben wij een visie gepresenteerd op de WOC Campus Nieuwleusen. 

Opening Boslust Ommen

12-oktober-2016   (door:Daan Josee)
De kinderen van Boslust zijn weer thuis. Vandaag werd de vernieuwde huisvesting aan de Jhr Repelaerlaan feestelijk geopend door de burgemeester van Ommen. De dag opende met een programma voor de kinderen, de deuren werden symbolisch opengeknipt en er volgde een aantal toespraken. De feestelijkheid werd besloten met een rondleiding door het nieuwe gebouw. We feliciteren Boslust en de kinderen met dit kleurrijke en overvloedig van daglicht voorziene gebouw. 

Start bouw van Kindcentrum Emmerhout

29-september-2016   (door:Daan Josee)
Wethouder Bouke Durk Wilms heeft vandaag de starthandeling verricht voor de bouw van het kindcentrum Emmerhout. Het gebouw gaat, naast de beide scholen De Kubus en Kristalla, ook de kinderopvang, de voorscholen en de bibliotheek onderdak bieden.
Het is een bijzonder duurzaam gebouw met een hoogwaardig en gezond binnenklimaat. Warmtepompen, pcm wandbekleding en pv-panelen zorgen voor een laag gebruik van energie. De gemeente onderzoekt op dit moment of de school met de woonomgeving in een smart grid kunnen worden opgenomen.

 

BS Vroomshoop

23-september-2016   (door:Daan Josee)
Onder leiding van Lindhorst Huisvestingsadviseurs hebben wij een visiepresentatie gegeven omtrent de inpassing van een brede school in het culturele centrum van Vroomshoop. 

School Loevestein in Gorredijk onthult haar naambord

29-augustus-2016   (door:Daan Josee)
Vandaag op de eerste schooldag van de kinderen is het naambord van Kindcentrum Loevestein te Gorredijk onthuld. Het is ook de eerste dag voor de kinderen en de leerkrachten in het nieuwe gebouw.
Het gebouw is door ons ontworpen in opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draisma in een D&B constructie. Het gebouw is tot stand gekomen in een goede en inspirerende samenwerking met de school, Primo en de gemeente Opsterland.

 


Toon meer berichten