architecten- ingenieursbureau kristinsson bv

Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv

Zoek:
het bureau
  bureau journaal
  contact
  adres kaart
  Project Informatie Beheer
utiliteitsbouw
  gemeentehuizen
  brandweerkazernes
  kantoren
woningbouw
  appartementen
  eengezinswoningen
  particuliere woningbouw
scholenbouw
  basisscholen
  speciaal onderwijs
  middelbare scholen
  multifunctionele accomodaties
gezondheidszorg, welzijn
prijsvragen, studies
diversen
innovaties

Omgevingsvergunning aangevraagd voor het Veerhuis/Bakhuijs te Bronlaak

17-juli-2019   (door:Daan Josee)
Voor de vervangende nieuwbouw voor het veerhuis/Bakhuijs is de omgevingsvergunning aangevraagd. Het plan is om nog dit jaar met de bouwwerkzaamheden te starten. Het ontwerp werd gemaakt in opdracht van de Vier Seizoenen en wordt begeleid door Care Shared Services en Casemier Bouwmanagement. 

IKC Prins Maurits Leeuwarden krijgt Tiny Forest

05-juni-2019   (door:Daan Josee)
Gemeente Leeuwarden krijgt drie mini-bosjes, elk ter grootte van een tennisbaan. Het eerste bosje zal in november 2019 aangelegd worden bij de IKC Prins Mauritsschool in de wijk Bilgaard.
Het kleine bosje gaat bij de school zorgen voor verkoeling, meer biodiversiteit en een beter waterberging bij regen.
"De combinatie van onderwijs, gezondheid en biodiversiteit was een belangrijke reden om ons als gemeente aan te melden," zegt wethouder Van Gelder. "Op deze manier leren leerlingen op een speelse manier met de natuur om te gaan in een bijzonder buitenlokaal."

 

Combischool Workum kiest voor ons ontwerp

17-mei-2019   (door:Daan Josee)
Op 25 april werden wij in de gelegenheid gesteld om onze visie op de nieuwbouw voor It Finster en de Pipegaal in Workum te presenteren.
De presentatie werd goed ontvangen en op 2 mei ontvingen wij het bericht dat de opdracht aan ons bureau zal worden gegund.
Inmiddels zijn we gestart met het ontwerpproces onder leiding van Lindhorst Bouwmanagement. 

Bijzondere opening van IKC De Argonauten in Haarlem

22-maart-2019   (door:Daan Josee)
Vandaag, 22 maart, is IKC De Argonauten feestelijk geopend. De openings handeling werd verricht door de wethouder van Haarlem. Het was een mooie dag. Leuke rondleidingen door het gebouw en feest op een zonovergoten plein.
Het gebouw aan de Nicolaas van der Laanstraat 25 dateert uit 1931 en is volledig verbouwd tot een modern, comfortabel, duurzaam en flexibel onderwijsgebouw.
De opdracht voor de verbouwing en energetische renovatie kregen we van Spaarnesant. Het bouwmanagement was in handen van Res & Smit. 

Op bezoek bij gebouw A Windesheim

06-maart-2019   (door:Daan Josee)
Het is altijd goed om nog nog eens terug te komen bij een project om te ervaren hoe het nu werkt in de praktijk. De integrale gevelrenovatie van gebouw A Windesheim is in 2017 opgeleverd en doet het prima. Het is weer een geheel nieuw gebouw. De tuinaanleg rondom het gebouw heeft zich weer herstelt en toont weer de volle campus uitstraling die zo kenmerkend is voor Windesheim Zwolle. 

KC Kiljan Leiden wordt Leimundo- De Ley

13-februari-2019   (door:Daan Josee)
Kinderopvang De Leistroom, Wereldschool Leimundo en PCBO Daltonschool De ley zijn de bewoners van de nieuwe school aan het Kiljanpad te leiden Het gebouw is inmiddels al weer een aantal weken in gebruik. De oplevering was in december 2018 en de opening op 8 januari 2019. 

JVO Gymnasium Amersfoort - verdiepingsvloer

16-januari-2019   (door:Daan Josee)
Voor het Johan van Oldenbarnevelt gymnasium hebben we een plan gemaakt waarbij de gehele middenvleugel wordt vervangen door een compacte nieuwbouw. Daarmee wordt het gymnasium vergroot met ca 2000 m2 en worden alle ontsierende aan- en uitbouwen verwijderd. De karakteristieke zijvleugels van het H-vormige gebouw blijven behouden en worden energetisch gerenoveerd.
De tussenbouw heeft volledig glazen gevels met lichtkaatsers die het licht tot diep in het hart van de onderwijsruimten brengen.
Van de nieuwe tussenbouw is de eerste verdiepingsvloer gelegd.

 

Presentatie ontwerpvisie SWS Nijewier Tjalleberd

20-december-2018   (door:Daan Josee)
Op 31 oktober mochten wij een ontwerpvisie presenteren voor samenwerkingsschool SWS De Nijewier te Tjalleberd 

Bronlaak Veerhuis-Bakhuijs

11-december-2018   (door:Daan Josee)
Voor de vier Seizoenen maken wij een ontwerp voor een woon-werkgebouw voor de antroposofische lokatie Bronlaak.
Na een grondige lokatiestudie is gekozen voor een situering die stedenbouwkundig het spiraalvormige bebouwingslint afrond. Het gebouw heeft een V-vormige plattegrond waarvan de open zijde georienteerd is op het historische hoofdgebouw in de oorsprong van de groeispiraal.

 

Kindcentrum Kollum

06-december-2018   (door:Daan Josee)
Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft de opdracht voor het kindcentrum Kollum verworven middels een design en build constructie. Het Kindcentrum krijgt een mooie ligging aan de rand van het centrum van Kollum. Het gebouw komt op de locatie van de basisschool CBS Kon. Juliana.
Beide scholen behouden hun eigen identiteit, maar maken slim gebruik van de aanwezige ruimten. Met de basisscholen CBS Kon. Juliana en OBS Prof. Casimirschool en de peuterspeelzaal en BSO van TIKO onder een dak beschikt Kollum straks over een volwaardig Kindcentrum. 

AH Huissen verkozen tot mooiste supermarkt van Nederland

20-november-2018   (door:Daan Josee)
De Albert Heijn in Huissen is gekozen tot mooiste supermarkt van Nederland. Dat gebeurde op het congres van Supermarkt en Ruimte op 8 november. De AH Huissen werd gekozen uit zeven genomineerden.
Hier zijn ondernemer Hans Geveling en alle medewerkers van de Albert Heijn in Huissen trots op. Natuurlijk is het ook voor het centrum van Huissen en de gemeente Lingewaard een feestelijke gebeurtenis. Om dit te vieren heeft burgemeester Marianne Schuurmans vandaag op 20 november officieel het schildje met de vermelding "mooiste supermarkt" onthult.

 

Vacature Bouwkundig modelleur

04-oktober-2018   (door:Floris Klunder)
Kristinsson Architecten in Deventer is op zoek naar een enthousiaste BIM tekenaar.
We zijn een architectenbureau met een lange traditie in duurzaam bouwen en scholenbouw.

Functie voor deze vacature;
Bouwkundig modelleur voor 32/40 uur in de week.
Je hebt minimaal een MBO of HBO Bouwkunde opleiding afgerond.


Voornaamste taken zullen zijn;
Het modelleren van 3D modellen en het maken van 2D tekeningen in alle fasen van het bouwproject van VO tot UO tekeningen en controles van door derden aangeleverde gegevens.
De bouwprojecten zijn voornamelijk schoolgebouwen, nieuwbouw en renovatie.

Wat we vragen
- Je beschikt over doorzettingsvermogen en passie voor het vakgebied.
- affiniteit met duurzaamheid en bouwtechniek
- Je vind het leuk om in een klein team te werken. Je bent leergierig en neemt graag initiatief.
- ervaring met Archicad is een pre

Wij bieden jou
Een baan met veel vrijheid en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. We bieden goede arbeidsomstandigheden in een klein team van ervaren professionals en een salariŽring volgens het CAO voor architectenbureaus.

GeÔnteresseerd

Stuur je CV naar arch@kristinsson.nl of bel Wim Welmer 06 55193540 

Brede School Slootdorp

30-augustus-2018   (door:Daan Josee)
Door de Stichting Maatschappelijk Vastgoed zijn wij gevraagd een inzending te maken voor de nieuwe Brede school De Meertuin in Slootdorp.
Eerder bouwden wij voor SMV de brede school in Twello (met BGDD). 

Oplevering huis Boelsma Amsterdam

27-augustus-2018   (door:Daan Josee)
Het huis voor de familie Boelsma behoort tot een ensemble van vrijstaande woningen aan de Weespertrekvaart. De huizen zijn middels de tuinmuren aan elkaar zijn gekoppeld. Het ontwerp bestaat uit drie rechthoekige gelijke plattegronden van elk 120 m2 en heeft een buitengewoon heldere opzet. 


Toon meer berichten